SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: GNM202017
GNM202017
LINK Geel*
Cursus informatie
CursuscodeGNM202017
Studiepunten (EC)15
Inhoud
Doel en Inhoud
LINK geel is een geïntegreerd coschap huisartsengeneeskunde, public health, KNO, dermatologie en oogheelkunde, dat plaats vindt in het 2e jaar van de master geneeskunde. LINK geel wordt voorafgegaan door een voorbereidend blok van 6 weken (Blok geel) en duurt in totaal 12 weken. Hierbinnen worden achtereenvolgens 1 interprofessionele week, 2 weken public health, 5 weken zintuigvakken en 4 weken bij de huisarts doorlopen. De precieze samenstelling en invulling van de 5 weken zintuigvakken is afhankelijk van het ziekenhuis waar deze worden doorlopen.
Tijdens de LINK zijn er vaste dagen waarop coaching-onderwijs door het praktisch lijnonderwijs, communicatie (PLO CA) plaatsvindt. Daarnaast is er tijdens LINK geel extra aandacht voor het interprofessioneel handelen, wat naar voren komt tijdens de interprofessionele week die zal plaatsvinden in een niet-ziekenhuis setting en in verschillende interprofessionele opdrachten die worden teruggekoppeld tijdens de terugkomdagen. Het geschatte aantal uren op de werkvloer, plus eventuele contacturen per week ligt rond de 40 uur.

LINK geel leent zich door de verschillende specialismen die hierbij betrokken zijn bij uitstek om bij te dragen aan de ontwikkeling tot artsen die over de grenzen van hun vakgebied kunnen denken en samenwerken. De aandacht ligt hierbij vooral op de verschillen en overeenkomsten tussen aanpak van huid-, oog- en KNO- problematiek in de 0e, 1e en 2e lijn. Naast de focus op het vakgebied overschrijdend denken zal er nadruk worden gelegd op interprofessioneel handelen. Bovendien wordt er ook veel ruimte geboden voor de zelfstandige consultvoering van coassistenten op de werkvloer, dit is belangrijk voor studenten in de laatste fase van de reguliere coschappen.
 
Bij de huisartsgeneeskunde en de zintuigvakken is er aandacht voor het opstellen van de diagnose en beleid bij de meest voorkomende klachten/aandoeningen; het herkennen van ernstige aandoeningen; het uitvoeren van vakspecifieke vaardigheden onder directe supervisie; het zien van de meest voorkomende ingrepen en het opdoen van kennis over de impact van chronische aandoeningen en functieverlies. Bij de Public health is er vooral aandacht voor de kerntaken van de publieke gezondheidszorg, kennismaking met de rol als sociaal geneeskundige en de organisatie van de gezondheidszorg.
 
1ste Examinator: Mw. Drs. F.J.Ummels. F.J.Ummels@umcutrecht.nl
 
2de Examinator: Mw. Dr. M. Jambroes, M.Jambroes@umcutrecht.nl
 
 
Contactpersoon en informatie: Mw. Drs. F.J.Ummels. F.J.Ummels@umcutrecht.nl

SluitenHelpPrint
Switch to English