SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: LA3V11003
LA3V11003
Scriptie: Interdisciplinair onderzoek II
Cursus informatie
CursuscodeLA3V11003
Studiepunten (EC)7,5
Cursusdoelen
Het leerdoel voor deze cursus is:
- het kunnen opzetten, uitvoeren en evalueren van een interdisciplinair onderzoek;
- het kunnen presenteren van het onderzoek aan een relevante doelgroep.
Inhoud
Als afsluiting (capstone) van de opleiding Liberal Arts and Sciences schrijf je een interdisciplinair werkstuk. Het werkstuk schrijf je samen met twee of drie medestudenten over een onderwerp naar keuze waarbij je elk vanuit je eigen hoofdrichting (of minor) een disciplinaire inbreng hebt. Als je daar een hele goede reden voor hebt, mag je het werkstuk ook alleen schrijven. Voorwaarde is in dat geval dat je prestaties bij De Denkacademie ruim voldoende zijn (ten minste een 7 voor het werkstuk). Neem hiervoor contact op met de cursusco√∂rdinator. Het interdisciplinaire eindwerkstuk maak je niet in plaats van, maar naast je (disciplinaire) bachelorscriptie.
De cursus begint met drie wekelijkse bijeenkomsten van vier uur, met alle studenten die met dit werkstuk bezig zijn. Tijdens deze bijeenkomsten bespreek je de problemen waar je tegenaan loopt in de startfase van je onderzoek, er is een hoorcollege en opdracht op het gebied van wetenschapscommunicatie en je werkt aan opdrachten in het kader van tutoraat en portfolio. Je krijgt feedback op je scriptievorderingen van je medestudenten en de docenten. Na de opstartfase worden de onderzoeksgroepen afzonderlijk begeleid door de docenten. De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst waarop de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd.
Op Blackboard wordt een cursushandleiding gepubliceerd waarin nadere informatie te vinden is over het programma, de deadlines, en overige cursusverplichtingen.
 
N.B.: Deze cursus wordt elk blok aangeboden. Wie in februari of september aan een master wil beginnen, wordt echter dringend aangeraden in blok 1 resp. blok 3 met het onderzoek te starten. Alleen dan is het mogelijk om het cijfer op tijd in Osiris te verwerken.
Aanvullende informatie
Deze cursus wordt online aangeboden. Let op: toetsing kan op locatie plaatsvinden.
Kijk voor meer informatie over de cursus vanaf augustus regelmatig op Blackboard.
 
SluitenHelpPrint
Switch to English