SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: KE3V14201
KE3V14201
Irish Palaeography
Cursus informatie
CursuscodeKE3V14201
Studiepunten (EC)7,5
Cursusdoelen
De student die dit college met succes afrondt is in staat om: (1) opgegeven Ierse teksten accuraat en correct te kunnen transcriberen; (2) gedichten in Ierse handschriften te herkennen en te kunnen presenteren op een manier die past in een moderne tekstuitgave; (3) de teksten te prepareren voor een vertaling; (4) een blog of ander populair wetenschappelijk stuk te schrijven over de achtergronden van paleografie en codicologie.
Inhoud
Een van de vaardigheden die studenten nodig hebben om Ierse teksten te kunnen interpreteren is het kunnen transcriberen van teksten uit handschriften. Deze vaardigheid is van cruciaal belang, niet alleen om bestaande edities te kunnen controleren, maar ook om bronnen te kunnen ontsluiten die kunnen bijdragen aan bredere kennis van de middeleeuwse Ierse taal en cultuur. Tijdens dit college leren studenten daarom hoe ze middeleeuwse Ierse teksten kunnen transcriberen en hoe ze deze teksten kunnen prepareren om te dienen als basis voor een vertaling. Daarnaast krijgen studenten een inleiding in codicologie en in bestaande electronische corpora (en hun ontsluiting).

This Course is part of the In-depth Courses Interpretation and reinterpretation of medieval Celtic Texts.

LAS and TCS students who follow this course as part of the core curriculum of their major, need to complete a compulsory preparation course/assignment. See for more information: https://tcs.sites.uu.nl/
SluitenHelpPrint
Switch to English