SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: FA-101
FA-101
Apotheker en geneesmiddel
Cursus informatie
CursuscodeFA-101
Studiepunten (ECTS)7,5
Categorie / Niveau1 (Bachelor Inleiding)
CursustypeCursorisch onderwijs
VoertaalNederlands
Aangeboden doorFaculteit Betawetenschappen; School of Pharmacy, fac. Betawetenschappen;
Contactpersoondr. M.E.G. ten Hoor-Suijkerbuijk
E-mailm.e.g.tenhoor@uu.nl
Docenten
Contactpersoon van de cursus
dr. M.E.G. ten Hoor-Suijkerbuijk
Overige cursussen docent
Docent
dr. M.E.G. ten Hoor-Suijkerbuijk
Overige cursussen docent
Blok
BLOK1  (02-09-2013 t/m 08-11-2013)
Aanvangsblok
BLOK1
TimeslotABCD: Zie 'Help'
Onderwijsvorm
Voltijd
Cursusinschrijving geopendvanaf 03-06-2013 t/m 30-06-2013
Aanmeldingsprocedureadministratie onderwijsinstituut
Inschrijven via OSIRISJa
Inschrijven voor bijvakkersJa
VoorinschrijvingNee
WachtlijstJa
Plaatsingsprocedureadministratie onderwijsinstituut
Cursusdoelen
Een beeld vormen van de gang van de patiënt door de gezondheidszorg en kennismaken met verschillende aspecten van het werkveld van de apotheker, zoals begeleiding van medicatiegebruik, geneesmiddelbereiding en analyse, voorlichting, advies bij zelfzorgmedicatie en relaties met andere beroepen in de gezondheidszorg, overzicht over veel gebruikte geneesmiddelen, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en maatschappelijke, ethische en economische aspecten van geneesmiddelgebruik.
Inhoud

Dit blok is een eerste kennismaking met de gezondheidszorg en het werkveld van de apotheker. Het is de bedoeling dat u tijdens dit blok een beeld krijgt van de structuur van de gezondheidszorg en de gang die een patiënt hierdoor maakt als er iets aan de hand is. Ook leert u wat de rol van de apotheker in de gezondheidszorg is, en wat het werk van de apotheker allemaal inhoudt. Hierbij wordt niet alleen ingegaan op het beroep van de openbaar apotheker, maar ook op het werk van de apotheker die in het ziekenhuis of de farmaceutische industrie werkzaam is. Hierdoor kunt u een beeld vormen van de toekomstige beroepsuitoefening.

Deze aspecten komen naar voren in een aantal PGO-taken. Naast de taken worden ook een aantal aanvullende colleges gegeven. Professionals zullen vanuit verschillende perspectieven komen vertellen wat hun werk inhoudt en hoe dit verband houdt met het apothekersvak dan wel met de (ontwikkeling) van geneesmiddelen. Verder komt het onderwerp ethiek aan de orde. U leert wat een ethisch probleem is en hoe u zo'n probleem kan aanpakken om tot een afgewogen oordeel te komen.

In dit blok vinden, naast theoretisch onderwijs, ook een aantal practica plaats. Hierbij maakt u kennis met het bereiden en analyseren van geneesmiddelen. Bereidingen en kwaliteitsbeoordeling maken nog steeds deel uit van het werk in de apotheek en is dus een belangrijke aanvulling op de theoretische basiskennis. In de practica van dit blok worden verschillende aspecten van zowel bereiding als analyse belicht.

 Het blok wordt afgesloten met een schriftelijke toets.

 

Ingangseisen
Verplicht materiaal
-
Werkvormen
Hoorcollege

Practicum

Werkcollege

Werkgroep

Toetsen
eindresultaat
Weging100
Minimum cijfer6

SluitenHelpPrint
Switch to English